Calendar Evenimente

Grup de Studiu - Buddhismul Tibetan
Vineri, 05 August 2011, 19:00 - 20:30

Deschis tuturor participantilor la programul Studiul Buddhismului Tibetan, ce se desfasoara in perioada mai - noiembrie 2011

Dragi participanti la programul “Studiul Buddhismului Tibetan”!

 

Dupa primul modul, in care cu blandete si intelegere Venerabilul Jampa Lungtog ne-a dezvaluit originile Buddhismului Tibetan si ne-a detaliat conceptele esentiale ce stau la baza gandirii Buddhiste, va invitam in spatiul primitor al Centrului, la studiu. Pentru ca sunt 3 luni pana la inceperea urmatorului modul (9 – 11 septembrie), va invitam sa va intalniti in cadrul “Grupului de Studiu” pentru a impartasi, a discuta si a aprofunda tot ceea ce ati asimilat in cadrul primului modul.

Modulul 2 al programului va fi condus de Onorabilul GONSAR RINPOCHE, care ne va dezvalui mai mult din tainele Buddhismului Tibetan, prin tema pe care o va aborda:

Practica invataturilor lui Buddha – Calea persoanei de capacitate mica, a persoanei de capacitate medie si cea a persoanei de capacitate mare.” Explicarea Dharmei din perspectiva celor trei tipuri de persoane, ne arata capacitatea de dezvoltare a mintii de la starea ei banala, normala, pana la atingerea iluminarii. Intelegerea caii fiecarui tip de persoana este cheia intelegerii complete a invataturilor oferite de Buddha si a ordinii desavarsite de aplicare a acestora. Este de asemenea, cheia intelegerii diversitatii diferitelor aspecte ale invataturilor lui Buddha, care sunt libere de orice contradictie si care ne indica, prin practica individuala, mijloacele prin care putem atinge eliberarea completa si iluminarea.

Pana la proxima intalnire, va oferim cateva recomandari – carti traduse in lb. romana, pe care le puteti imprumuta sau consulta in biblioteca Centrului (Programul bibliotecii: in fiecare marti si miercuri, intre orele 12:00 – 19:00):

  • “Esenta Doctrinei Buddhiste”, autor Gonsar Rinpoche
  • “Buddhismul si Viata”, autor Gonsar Rinpoche
  • “Comorile Dharmei”, autor Gueshe Rabten
  • “Comorile Buddhismului Tibetan”, autor Dalai Lama

 

Bucurati-va de Prezent!

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, parter
Contact : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Contributie :  
Intrarea libera, insa donatiile pentru Centru sunt intotdeauna binevenite!

Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare