Calendar Evenimente

Cursul de Mindfulness – Teoria, știința și practica fericirii durabile, cu DANIELA ANDREESCU
Marti, 21 Aprilie 2015, 19:00 - 21:30

Invata sa-ti conduci mintea si viata intr-un mod care-ti este benefic atat tie, cat si celorlalti

 

 

Învață să-ți conduci mintea și viața într-un mod care-ți este benefic atât ție, cât și celorlalți.

Ne putem antrena pentru a deveni mai conștienți și a putea astfel practica această stare de spirit independent de evenimentele mental-emoționale interioare și conjuncturile de viață exterioare?

 

Descriere:

De indata ce ni se realizeaza o dorinta suntem cateva clipe fericiti, dupa care mintea ne impinge din nou catre nemultumire sau indiferenta si reincepem cautarea. Alteori, nerealizarea unei dorinte sau o intamplare care ne impiedica reusita ne provoaca suparare si fie ramanem pe loc dezamagiti, fie pornim din nou in cautarea satisfactiei. Este un parcurs pe care il urmam automat, fara incetare, de la cele mai mici si obisnuite activitati cotidiene, pana la marile teme ca viata implinita alaturi de un partener ideal sau succesul social si abundenta materiala. Suntem purtati de gandurile si trairile interioare si de conjuncturile de viata exterioare uneori avand impresia ca le putem controla, alteori avand senzatia de neputinta sau inadecvare.

 

Este oare posibil sa ne putem gestiona mintea (gandurile, emotiile, senzatiile, perceptiile) si viata astfel incat sa invatam sa generam starea de fericire durabila? Ne putem antrena pentru a deveni mai constienti si a putea astfel practica aceasta stare de spirit independent de evenimentele mental-emotionale interioare si conjuncturile de viata exterioare? 

 

Continut:

Cursul va va oferi cunostinte teoretice si instrumente practice pentru a putea examina si analiza eficient propria realitate mental-emotionala si a descoperi in mod direct si experiential modalitati adecvate de interventie pentru

•·a va creste gradului de constienta si libertate interioara;

•·a va dezvolta capacitatea de a gandi fara auto-amagire si a actiona cu discernamant clar si stabil in beneficiul propriu si al celorlalti;

•·a va cultiva calitatile mintii si abilitatea de a generara starea de fericire durabila.

 

Tehnicile propuse in cadrul acestui curs se bazeaza pe concepte, principii si metode practice care isi au originea in traditia buddhismului tibetan si care in prezent sunt recunoscute ca benefice pentru dezvoltarea personala a omului modern si evolutia pozitiva a societatii umane in general. De peste 50 de ani aplicate cu succes in lumea occidentala, exercitiile de relaxare si energetizare a mintii si corpului pe care le vei invata pe parcurs, precum si tehnicile de antrenare a mintii pentru construirea starii de fericire durabila, sunt recunoscute de numeroase cercetari din domeniul neurostiintelor, al stiintelor educatiei, psihologiei si altele, ca  modalitati valide de reducere a stresului si crestere a calitatii vietii in contextul actual.

 

Cursul este deschis oricui doreste sa descopere, sa exploreze si sa verifice pentru sine insusi in ce fel conceptele, principiile, metodele si tehnicile prezentate va sunt de folos pentru a avansa pe calea personala catre mai multa constienta si alegeri intelepte pentru propria viata. 

 

Trei directii principale de invatare si practica:
•·Construirea egalitatii de spirit (non-atasament; calea echilibrului intre dorinta si respingere; abilitatea de a fi fericit).

•·Dezvoltarea compasiunii (actiunea in sensul eliminarii cauzelor suferintelor mental-emotionale; cresterea capacitatii de a actiona benefic pentru sine si ceilalti).

•·Cultivarea intelepciunii (integrarea cunoasterii de sine si a fenomenelor exterioare prin prisma constientei fara perturbari; antrenarea mintii pentru a genera actiuni bazate pe valori universal umane).

 

Structura intalnirilor:

• exercitii pregatitoare pentru relaxarea si energizare corpului si mintii (elemente de qi-gong, body scan, streching)

 practica preliminara (concentrare pe respiratie, monitorizarea atentiei)

 introducere explicativa a temei intalnirii si exercitii practice

 meditatie (in tacere si ghidate): concentrare (shamata), monitorizare (mindfulness), investigare/viziune profunda (vipassana), concentrare contemplativa (mahamudra), meditatii specifice pentru cultivarea calitatilor mintii (compasiune, blandete-iubitoare, egalitate de spirit)

 feedback; Q&A; discutii de integrare.

 

Subiecte ce vor fi abordate gradual si integrat pe parcursul intalnirilor, in paralel cu meditatii si exercitii practice relevante:

1.   Ce este mintea? Ce este “sinele”?

2.   Ce este fericirea durabila? Ce cauzeaza suferinta?

3.   Motivatie si scop, intentie si actiune

4.   Viata umana, oportunitati si provocari

5.   Impermanenta, schimbare; aparitia co-dependenta a fenomenelor

6.   Perturbarile constiintei si calitatile mintii

7.   Valori general umane si practica eticii corecte

8.   Cele 8 preocupari care intretin suferinta; antidot si remedii

9.   Cultivarea concentrarii, compasiunii si intelepciunii

 

Durata cursului:

Cursul este compus din 10 intalniri saptamanale, vinerea, orele 19.00 – 21.30

Perioada: 6 februarie – 10 aprilie 2015.

•·Intre intalniri: studiu si practica individuala 3 – 4 ore/saptamana

•·Este recomandata participarea la toate cele 10 intalniri, pentru intelegerea clara si practica potrivita nivelului fiecaruia.

•·Pentru a inscriere este necesara participarea cel putin la primele 5 intalniri.

 

Despre Daniela Andreescu - coach, facilitator dezvoltare umana, mindfulness si meditatie, autor - aflati mai multe pe pagina: www.danielaandreescu.ro

 

Cei ce doresc, pot achita taxa de participare prin transfer bancar. Datele sunt următoarele:

ASOCIAȚIA SEEDS FOR HAPPINESS,
Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 16, sector 4, București
CIF 25662364
Cont: RO97 BACX 0000 00044297 4000
Banca: Unicredit Tiriac
 
 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy (demisol)
Contributie :  

Cost: 50 ron/intalnire. Pentru Membrii Centrului, reducere 20%.

Modalitati de plata: la inscriere, in avans pentru primele 5 intalniri; pentru celelalte 5 intalniri, plata poate fi facuta si la fiecare sesiune in parte.


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare