Calendar Evenimente

Luna cireșelor și a meditației - iunie 2015
De Luni, 01 Iunie 2015 -  05:35
Pana Marti, 30 Iunie 2015 - 21:00

Vă invităm să faceți din meditație o practică zilnică

 

Așa cum v-am obișnuit, vă invităm și anul acesta, să profitați de energia oferită de această perioadă a anului, pentru a începe o practică folositoare pentru minte, trup și spirit - practica meditației.

”Să înveți să meditezi este cel mai mare dar pe care ți-l poți oferi în această viață.” Sogyal Rinpoche

 

Pentru a participa la acest eveniment, este necesar doar angajamentul pe care-l luați față de voi înșivă, să practicați o lună de zile, în fiecare zi. Pentru că orice început are nevoie de sprijin și inspirație, că invităm să dați ”JOIN” pe pagina evenimentului de pe facebook și dacă doriți, să împărtășiți experiența și sursele voastre de inspirație pe această temă.

........

De ce este importantă meditația?
Practica meditației este parte din cultura străveche a umanității și se regăsește în toate religiile lumii. Este o modalitate prin care accesăm pacea interioară, care este de fapt starea noastră naturală. Meditând învățăm să nu ne lăsăm purtați de gânduri și emoții și nici distrași de lumea exterioară. 

Un numar din ce in ce mai mare de savanți din diferite discipline grupate un jurul conceptului de neuro-știinte, au demonstrat deja că meditația are efecte benefice, mai ales dacă este practicată constant. Meditația este azi recomandată de nenumarați medici și psihologi, datorită efectelor pozitive dovedite pe care le are prin reducerea stresului și prin dezvoltarea capacității de control a durerii (fie ea fizică sau emoțională).

Meditatia este așadar o tehnică ce poate fi încorporată în viața de zi cu zi, indiferent de profesie, etnie, rasă sau cale spirituală aleasă. Ea este un proces activ prin care ne putem aduce un plus de calm și echilibru în viețile noastre, reprezintă un timp oferit nouă înșine în care învățăm să trăim din ce in ce mai mult în prezent.

...........

Cum facem din meditație o practică zilnică?
Pentru a integra meditația în viața de zi cu zi, este necesar în primul rând să ne facem timp pentru asta. Vă invităm pe parcursul lunii iunie, să meditați în fiecare zi acasă, astfel:
5 minute, în primele 5 zile
10 minute, timp de 10 zile
15 minute, pentru ultimele 15 zile ale lunii.

Vă recomandăm să pregătiți un spațiu special pentru asta, unde să aveți: o saltea și o pernă de meditație; un ceas sau telefon cu alarma tip gong/clopoțel. Dacă vă permite spațiul, începeți meditația la aceași oră în fiecare zi. Este indicat să meditați dimineața devreme și/sau seara înainte de culcare. 

..................

Pentru inspirație, pe canalul youtube al centrului, găsiți câteva înregistrări pe tema meditației, susținute de diferiți invitați la Seeds for Happiness:https://www.youtube.com/user/Seeds4Happiness/videos

De asemenea, vă invităm în bilbioteca centrului, pentru lectură sau împrumutarea de materiale despre practica meditației și pe pagina dedicată, de pe site: http://seedsforhappiness.ro/biblioteca

.............

Un cireșar plin de inspirație, voie bună și atenție pe lucrurile care contează cu adevărat!

 

 

Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare