Calendar Evenimente

Cursul de Mindfulness – Teoria, știința și practica fericirii durabile, cu DANIELA ANDREESCU
Miercuri, 17 Februarie 2016, 19:00 - 21:30

Învață să-ți conduci mintea și viața într-un mod care-ți este benefic atât ție, cât și celorlalți.

 

Ne putem antrena pentru a deveni mai conștienți și a putea astfel practica această stare de spirit independent de evenimentele mental-emoționale interioare și conjuncturile de viață exterioare?

 

Cursul se desfășoară pe parcursul a 10 întâlniri săptămânale.

 

Descriere:

De îndată ce ni se realizează o dorință suntem câteva clipe fericiți, după care mintea ne împinge din nou către nemulțumire sau indiferență și reîncepem căutarea. Alteori, nerealizarea unei dorințe sau o întâmplare care ne împiedică reușita ne provoacă supărare și fie rămânem pe loc dezamăgiți, fie pornim din nou în căutarea satisfacției. Este un parcurs pe care îl urmăm automat, fără încetare, de la cele mai mici și obișnuite activități cotidiene, până la marile teme că viața împlinită alături de un partener ideal sau succesul social și abundența materiala. Suntem purtați de gândurile și trăirile interioare și de conjuncturile de viață exterioare uneori având impresia că le putem controla, alteori având senzația de neputință sau inadecvare.

 

Este oare posibil să ne putem gestiona mintea (gândurile, emoțiile, senzațiile, percepțiile) și viața astfel încât să învațăm să generăm starea de fericire durabilă? Ne putem antrena pentru a deveni mai conștienți și a putea astfel practica această stare de spirit independent de evenimentele mental-emoționale interioare și conjuncturile de viață exterioare? 

 

Conținut:

Cursul vă va oferi cunoștințe teoretice și instrumente practice pentru a putea examina și analiza eficient propria realitate mental-emoțională și a descoperi în mod direct și experiențial modalități adecvate de intervenție pentru

•·a vă crește gradul de conștiență și libertate interioară;

•·a vă dezvolta capacitatea de a gândi fără auto-amăgire și a acționa cu discernământ clar și stabil în beneficiul propriu și al celorlalți;

•·a vă cultiva calitățile minții și abilitatea de a generara starea de fericire durabilă.

 

Tehnicile propuse în cadrul acestui curs se bazează pe concepte, principii și metode practice care își au originea în tradiția buddhismului tibetan și care în prezent sunt recunoscute ca benefice pentru dezvoltarea personală a omului modern și evoluția pozitivă a societății umane în general. De peste 50 de ani aplicate cu succes în lumea occidentală, exercițiile de relaxare și energetizare a minții și corpului pe care le vei învăța pe parcurs, precum și tehnicile de antrenare a minții pentru construirea stării de fericire durabilă, sunt recunoscute de numeroase cercetări din domeniul neuroștiințelor, al științelor educației, psihologiei și altele, ca  modalități valide de reducere a stresului și creștere a calității vieții în contextul actual.

 

Cursul este deschis oricui dorește să descopere, să exploreze și să verifice pentru sine însuși în ce fel conceptele, principiile, metodele și tehnicile prezentate vă sunt de folos pentru a avansa pe calea personală către mai multă conștiență și alegeri înțelepte pentru propria viața. 

 

Trei direcții principale de învățare și practică:
•·Construirea egalității de spirit (non-atașament; calea echilibrului între dorința și respingere; abilitatea de a fi fericit).

•·Dezvoltarea compasiunii (acțiunea în sensul eliminarii cauzelor suferințelor mental-emoționale; creșterea capacității de a acționa benefic pentru sine și ceilalți).

•·Cultivarea întelepciunii (integrarea cunoașterii de sine și a fenomenelor exterioare prin prisma conștienței fără perturbări; antrenarea minții pentru a genera acțiuni bazate pe valori universal umane).

 

Structura întâlnirilor:

• exerciții pregătitoare pentru relaxarea și energizarea corpului și minții (elemente de qi-gong, body scan, streching)

 practică preliminară (concentrare pe respirație, monitorizarea atenției)

 introducere explicativă a temei întâlnirii și exerciții practice

 meditație (în tăcere și ghidate): concentrare (shamata), monitorizare (mindfulness), investigare/viziune profundă (vipassana), concentrare contemplativă (mahamudra), meditații specifice pentru cultivarea calităților minții (compasiune, blandețe-iubitoare, egalitate de spirit)

 feedback; Q&A; discuții de integrare.

 

Subiecte ce vor fi abordate gradual și integrat pe parcursul întâlnirilor, în paralel cu meditații și exerciții practice relevante:

1.   Ce este mintea? Ce este “sinele”?

2.   Ce este fericirea durabilă? Ce cauzează suferința?

3.   Motivație și scop, intenție și acțiune

4.   Viața umană, oportunități și provocări

5.   Impermanență, schimbare; apariția co-dependentă a fenomenelor

6.   Perturbările conștiinței și calitățile minții

7.   Valori general umane și practica eticii corecte

8.   Cele 8 preocupări care întrețin suferința; antidot și remedii

9.   Cultivarea concentrării, compasiunii și înțelepciunii

 

Durata cursului:

Cursul este compus din 10 întâlniri săptămânale, miercurea, orele 19.00 – 21.30 .

Perioada: 17 februarie - 20 aprilie 2016.

•·Între întâlniri: studiu și practică individuală 3 – 4 ore/săptămână

•·Este recomandată participarea la toate cele 10 întâlniri, pentru înțelegerea clară și practica potrivită nivelului fiecăruia.

•·Pentru înscriere este necesară participarea la cel putin primele 5 întâlniri.

 

Despre Daniela Andreescu - coach, facilitator dezvoltare umană, mindfulness și meditație, autor - aflați mai multe pe pagina: www.danielaandreescu.ro

 

 

COST: 50 ron/întâlnire. Pentru membrii Centrului, reducere 20%.

Plata se face în avans pentru primele 5 întâlniri. Pentru urmatoarele 5 întâlniri, plata poate fi facută în avans sau la fiecare sesiune în parte. Termenul limită de înscriere și plată este 5 februarie.

 

În cazul în care ați efectuat plata pentru primele 5 întâlniri și nu mai puteți participa, banii pot fi returnați pana in data de 5 februarie. Dupa acea dată, există posibilitatea să transferați locul unei alte persoane.

 

La întâlnirile 6 - 10 pot participa doar cei care au participat la primele 5 întâlniri.   

 

Modalități de plată: la sediul Centrului sau prin transfer bancar. Pentru transfer bancar, datele sunt următoarele:

 

ASOCIAȚIA SEEDS FOR HAPPINESS,
Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 16, sector 4, București
CIF 25662364
Cont: RO97 BACX 0000 00044297 4000
Banca: Unicredit Tiriac
 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy (demisol)
Contributie :  

Cost: 50 ron/întâlnire. Pentru Membrii Centrului, reducere 20%Modalități de plată: la înscriere, în avans pentru primele 5 întâlniri; pentru celelalte 5 întâlniri, plata poate fi facută și la fiecare sesiune în parte.


Galerie foto:

Marturii:

" Cursul a fost pentru mine o terapie în sine. L-am așteptat în fiecare săptămână cu mare bucurie, știind că acele ore sunt numai și numai ale mele. La sfârșitul fiecărei sesiuni dispărea oboseala, lucrurile grele deveneau mici, iar cele bune se amplificau în așa fel încât să te simți transformat și renăscut. Această purificare și energizare deopotrivă au fost efectul acelor exerciții practicate la curs, a căror simplitate și eficiență le-am apreciat nespus. " (Olga P., decembrie 2015)

 

" Înainte de acest curs aveam mari dificultăţi în relaţionarea cu anumite persoane şi situaţii care îmi provocau stres, suparare şi, uneori, chiar furie. Începând să aplic tehnici învăţate la curs, am constatat că funcţionau în cel mai benefic mod posibil pentru mine: am devenit mult mai relaxată, am scăpat de stresul şi încărcătura negativă pe care anumite întâlniri şi situaţii mi le produceau. Acum, persoanele şi situaţiile au rămas cam la fel, ce s-a schimbat este atitudinea mea faţă de ele. Totodată, sunt mult mai atentă, mai prezentă și mai conștientă în tot ceea ce fac. Viața mea chiar s-a schimbat în bine " - Daniela Mîndrilă

 

“ Am venit la cursul de fericire durabilă cu speranţă, dar şi cu neîncredere. După 10 sedinţe consider că acest curs mi-a fost extrem de benefic şi de util, m-a ajutat să-mi recapăt încrederea şi curajul pe care simţeam că le pierdusem de-a lungul timpului… Îi mulţumesc din suflet doamnei Daniela Andreescu care m-a ajutat să-mi continui viaţa, să merg mai departe, şi nu oricum, ci în linişte şi bucurie. ” - Liliana Scarlat

 

" Cursul de mindfulness a fost pentru mine o experienţă unică la intersecţia dintre  învăţare, meditaţie, interacţiune (inclusiv cu ceilalţi participanţi). Am petrecut seri de vineri sau de joi primind învăţături consistente, documentate, aşa cum se întâmplă întotdeauna la întâlnirile cu Daniela, indiferent de tematică abordată. Au fost şi emoţii puternice - am plâns, am râs, am iertat, iar la final am rămas cu ideea că prin ghidarea Danielei şi cu un astfel de grup pot fi o versiune mai împlinită a mea, că pot să-mi usurez viaţa şi că pot lua decizii care să mă facă fericită, în loc să mă saboteze. " – Diana Pavlenco

 

" Am cunoscut-o pe Daniela Andreescu înainte de Cursul de Mindfulness, într-un moment în care mi-era clar că am nevoie de un fel de ajutor. Am trecut de la teamă de-a sta eu cu mine însămi, la bucuria de a putea să-mi urmăresc senzaţia de a respira fără frică, până la a putea zâmbi "pe de gratis" cum tare mi-a plăcut s-o aud pe Daniela spunând. A putut cu o naturală uşurinţă să-mi arate cât de bine este să-ţi spui "bravo" atunci când relizezi ceva cât de mic, cât de fericită pot fi observând o plantă, ascultând pe cineva fără să întrerup, oferind iubire şi compasiune şi dăruindu-mi singură mie toate acestea. În paşi mici, cam asta este fericirea durabilă după care alergăm şi recomand cu tot dragul oricare din cursurile Danielei… ” - Adriana Bujoreanu

 

" Participarea la cursul de Mindfulness a însemnat pentru mine un pas important în cunoaşterea de sine, cunoaştere pe care în ultima jumătate de an am încercat să o dezvolt interacţionînd cu oamenii, dar mai ales absorbind cît mai mult din informaţiile şi iubirea pe care ni le dăruieşte Daniela tuturor celor care luăm contact cu ea. Ca şi în celelalte ocazii în care am lucrat cu Daniela, cursul de mindfulness m-a ajutat să înţeleg că vreau să mă dezvolt pentru mine,  dar şi pentru cei din jur, mi-a reconfirmat că printre valorile mele esenţiale se află compasiunea, răbdarea, generozitatea, şi că trebuie să îmi acord mie însămi atenţie pentru a creşte aceste valori. În acelaşi timp, am aflat tehnici de practică pentru a a-mi educa conştient atenţia, pentru a-mi echilibra emoţiile şi pentru a fi cât mai prezentă în orice lucru, cît de mic, pe care îl fac… ” - Anca Bragadireanu

 

“ Continuarea practicii pe care am avut-o cu Daniela prin cursul de mindfulness a venit în mod natural… Mi-e greu astăzi să îmi mai aduc aminte de cât de agitată, nervoasă şi nemulţumită eram înainte. Pot spune doar că acum, deşi trăiesc la fel de intens în continuare, emoţiile nu mă mai transformă atât de mult. Mă cunosc mai bine şi îmi pot gestiona cu o anumită uşurinţă gândurile şi trăirile… Nu cred că există bucurie mai mare ca aceea de a putea trăi cu adevărat în prezent… ” - Laura Toma

 

“ Cursul de mindfulness a fost o experienţă transformaţională. După aproape 9 luni de când practic meditaţia şi după sesiunile de la curs, s-a făcut linişte în mintea mea. Sunt o persoană chinestezică şi am învăţat să îmi ascult şi să-mi simt corpul, am depăşit nişte frici şi bariere şi habar n-am cum s-a întâmplat asta. Pur şi simplu, într-o cameră întunecată s-a făcut lumină şi câteodată mă minunez cum s-a întâmplat. Da, s-a întâmplat datorită lucrurilor valoroase pe care le-am învăţat şi înţeles de la Daniela şi datorită practicării meditaţiei… ” - Cristina Cristea

 

“ Va mulţumesc pentru Cursul de Mindfulness. Mi s-a părut consistent, bine structurat, de un nivel avansat. O treabă bine făcută. " - Lucia Dascălu

 

" La Cursul de Mindfulness, susţinut de Daniela Andreescu, am învăţat metode practice şi eficiente pentru a gestiona mai bine diversele situaţii tensionate care, inevitabil, apar în viaţă oricui, în plan profesional sau în cel personal. Mi-a adus mai mult calm, echilibru şi seninătate în viaţă. Fiecare întâlnire a fost specială şi am putut descoperi noi moduri, inedite pentru mine, de a privi şi de a aborda evenimentele cotidiene. Aş fi vrut să fi descoperit toate acestea mai devreme, mult mai devreme... Dar sunt încântat şi recunoscător pentru că s-a întâmplat acum. Îmi doresc să continui practica, să-mi amintesc cât mai des să privesc experienţele din viaţa de zi cu zi fără regrete faţă de trecut, cu recunoștiință faţă de prezent şi curiozitate faţă de viitor. ”  - Paul Sorescu

 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare