Ateliere de scriere terapeutica - 11 octombrie - Fundatia Calea Victoriei

 

 

Ce este scrierea terapeutica?

Nimic altceva decat un instrument de auto-evaluare. Nu neaparat scriitoriceasca, desi stilul si vocabularul sunt importante. Masurarea potentialului se face prin facilitarea dispozitiei, prin invitarea la explorare si experiment creativ. Materialul fundamental de lucru este propria persoana, in limitele discretiei confesive.

Sa fiu mai succint: am observat in multi ani de practica maniera in care emotiile puternice sau starile afective de orice natura se elibereaza prin arta in general, prin scris in special. Prin ghidaj, fie el si minimal, expresivitatea scrierii isi regaseste forta si valabilitatea, cu singurul scop de a ajuta la intelegerea si, in cele din urma, integrarea diverselor segmente de teama sau dezacord. Detectarea unor motive, teme, simboluri personale nu are cum sa nu determine o atitudine de optimizare si cunoastere.

Nota: Acest atelier nu-si propune vindecare, ci doar intelegerea mecanismului si functionarea conflictelor interioare.

Atelierul are 5 intalniri. La fiecare dintre cele 5 intrevederi vom exersa scrierea unei nuvele prin sondari de structura a scriiturii si concepere de personaj. Ce incepem in prima sedinta, terminam in ultima. Sa nu ne facem probleme in privinta ”talentului”, ”disponibilitatii creative” sau stapanirii cuvintelor potrivite. Nimeni nu are acces la aceste lucruri fara exercitiu.

Inscrieri si detalii suplimentare: www.fundatiacaleavictoriei.ro
Domeniu: Dezvoltare personala & Psihologie, Scriere Creativa & Literatura
Lector: Mario Barangea
Data incepere: 11 Octombrie 2014
Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Tip: Practic
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 250 ron
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):  225 ron
Loc:  fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti
Numar maxim persoane: 12.
 

Informaţii în completare