Prelegeri și practica meditației cu Kaisa Puhakka - iunie 2015

 

Practica atentiei constiente, iubirea si realizarea 'non-duala'

Asociatia Alethea impreuna cu Asociatia Pachamama Romania va invita la un weekend intensiv de meditatie si dialog cu Dr. Kaisa Puhakka, profesor de Psihologie Clinica la California Insitute of Integral Studies, si practicant de meditatie in traditiile Theravada si Zen. 

Data: 12-14 iunie

Locatie: Asociatia Alethea - Centrul Anahata

Detalii retragere aici: https://www.facebook.com/events/395943790590524/

 

Ca orice activitate, practica meditatiei poate servi pentru a ne izola sau pentru a ne ajuta sa regasim conexiunea cu noi insine si cu restul lumii. Ambele abordari sunt des intalnite in randul practicantilor.

Acestea sunt strans legate de atitudinea noastra fata de incertitudinea esentiala a existentei-- o abordare consta in a merge in directia incertitudinii si a ne deschide catre ea. Celalta, in a ne indeparta si a o respinge.

 

Una se naste din iubire iar cealalta din frica. Impreuna vom examina cum aceste doua procese pot fi resimtite in propria noastra experienta, din moment in moment.

Pe de alta parte, Calea Iubirii si Calea Fricii nu sunt opusi primari. Odata cu aprofundarea parcticii de meditatie, vom descoperi ca frica, atunci cand nu este respinsa ci resimtita cu atentie constienta si deschidere, isi schimba natura in mod spontan. Cu aprofundarea continua a atentiei constiente si a deschiderii, vom putea atinge intelegerea non-duala conform careia frica si dragostea “nu sunt doua”, asa cum nici realizarea non-duala si eliberarea nu sunt doua.

Abordarea seminarului integreaza psihologia occidentala cu practica traditionala meditativa.

Detalii eveniment:
12-14 iunie, Centrul Anahata, Parcul Carol Bucuresti
Vineri 12 Iunie: 19:30 Introducere
Sambata, Duminica: 9:00 - 17:00

Cost Participare: 250 ron (donatie sugerata), 160 ron (pt. studenti, persoane cu finante limitate)

”””””

 

Fructul practicii meditative: de la alienare la conectare

Cum putem trece de la intelegerea conceptuala, superficiala, a invataturilor  la realizarea directa a acestora, in experienta?

Retragerea de meditatie in tacere ne poate oferii aceasta posibilitate. Bineinteles, aici ne referim la invataturile  despre natura insatisfatiei (dukkha), a dorintei, a nelinistii si  a incertitudniii– si, in acelasi timp, la invataturile despre posibilitatea libertatii si a bucuriei.

Apropierea de propria noastra experienta este calea catre experienta realitatii.  Ne apropiem de experienta noastra si de experienta lumii din jurul nostru folosind  practica Atentiei Constiente (sau “Mindfulness – Vipassana'”. Puterea practicii de meditatia este data de contextul ei traditional.

Instructiunile pentru meditatie ne sunt oferite  zilnic. Acest  lucru  ne ajuta sa restauram conexiunea profunda nu doar cu propiile noiastre minti si corpuri dar si cu tot ce exista in jurul nostru. In claritatea aceastei connexiuni  este posibil sa incepem sa experimentam un grad de intelegere mai profund.

Aici, in cadrul  intimitati cu propria noastra experienta,  teama  ca nu am fi cine am crezut ca suntem se poate transforma  in bucurie si  libertate.

Structura program: Retragerea de meditatie este in mare tinuta in tacere. Sesiunile de meditatie sunt de 30-45 minute, tinute pe tot parcursul zilei. In mijlocul diminetii, sunt puse la dispozitie instructinile pentru meditatie, iar in acest timp, participantii pot adresa intrebari sau ridica discutii legate de probleme cu care se confrunta in timpul practicii.

Dupa-amiaza, participantii pot face o plimbare contemplativa (walking meditation) in imprejurimile centrului de retragere, tot in tacere. Pe durata dialogului Dharma tinut seara, participantii sunt bineveniti sa puna intrebari din nou. Mesele sunt luate impreuna in tacere. Vom avea un bucatar (specializat in preparate vegetariene-vegane), asistat de catre participanti,  prin rotatie. Tacerea va fi mentinuta cand au loc mesele precum si in timpul gatitului.

Contributie Participare: 600 lei.

DETALII SUPLIMENTARE si INSCRIERI: http://yogaepoche.ro/category/evenimente/

 

 

 

Informaţii în completare