Noua carte a Danielei Andreescu - Cum gatim realitatea, 2016

Cum gătim realitatea

Rețetar de spiritualitate pentru oameni sceptici

 

 

Cartea vă invită la o incursiune în „bucătăria vieţii”. În acest „reţetar”, veți găsi multe dintre felurile în care ne întâlnim cu realitatea: modele pe care le urmăm, scopuri și dorințe care ne atrag, preocuparea pentru alegeri și încredere, pentru stres și fericire, aspirația către spiritualitate. Alături de reflecții și de meditații, veți descoperi aici exerciții practice care favorizează cunoașterea de sine și schimbarea pozitivă. Prin gândire critică, dar și prin jocurile imaginației, cartea îndrumă creșterea personală, buna conviețuire cu sine și cu cei din jur şi, poate în primul rând, îndeamnă la recunoașterea libertății.

 

Fragment din introducere:

 

„Sunteţi alergici la sfaturile atotştiutorilor? Ori poate plictisiţi de reţetele de succes care vă arată cum să trăiţi bine? V-aţi lămurit că esenţa cunoaşterii de sine este re-cunoaşterea libertăţii? Sau vă place să exploraţi meandrele minţii şi să vă delectaţi cu jocul emoţiilor? Ori, poate, aveţi convingerea că singurul lucru care contează pentru a trăi înţelept este întâmpinarea existenţei în deplină conştienţă?

Dacă da, atunci această carte este pentru voi. Mintea se va extinde liberă în spaţiul de joacă al aşa-zisei realităţi. Printre vorbe despre „cum e bine” şi „ce-ar fi dacă”, vă veţi putea bucura de plăcerile oferite de propria voastră gândire critică şi de simpaticele sinapse electrizate de gândire magică.

Din fericire, nu veţi găsi ceva nou. Sunt reflecţii şi exerciţii, meditaţii şi „reţete” pe care le-am scris sub influenţa gândirii multor oameni – de la maeştri ai vechilor tradiţii orientale şi învăţători din lumea Occidentului nostru, la cercetători şi experţi recunoscuţi în ziua de azi. Meritul pentru lucrurile bune, frumoase ori utile, pe care le veţi întâlni pe parcursul lecturii, le aparţine lor, în întregime.

Se zice că omul îşi prescrie impresiile de călătorie înainte să parcurgă drumul. Cum ar fi dacă v-aţi încumeta să porniţi fără să ştiţi dinainte unde veţi ajunge?

Invitaţia pe care v-o adresez este de a mă însoţi în această călătorie, hrănitoare, cred, pentru minte şi suflet. Va fi nevoie să vă mobilizaţi gândirea critică, acea minunată calitate a minţii care să vă sprijine în explorarea cu discernământ, deschisă şi participativă, a ideilor întâlnite. Veţi avea nevoie să lăsaţi să se desfăşoare şi imaginaţia. Fără ea, este puţin probabil că am supravieţui.”

 

Despre Daniela Andreescu
www.danielaandreescu.ro


Life Coach, facilitator dezvoltare umana, instructor de mindfulness, autor. S-a format ca si coach profesionist in cadrul Meta-Systeme Coaching, este primul formator in managementul comunicarii si relatiilor interpersonale (Metoda ESPERE®) din Romania validat de Institutul ESPERE International Paris, si printre primii traineri acreditati de International Coach Federation. Este, de asemenea, membra a Neuroleadership Institute si a Information and Energy Medicine Association. A participat in Franta, Norvegia, Ungaria, Olanda, SUA, Brazilia la conferinte si congrese internationale dedicate practicilor contemplative si cercetarilor din domeniul stiintelor cognitive.

A inceput studiul si practica mindfulness in 1996, practica meditatia de peste 12 ani si a beneficiat de indrumarea mai multor instructori si maestri in Italia, Franta, Nepal. Din 2008, creeaza si sustine programe care integreaza principiile si practica mindfulness si cercetari recente din domeniul neurostiintelor. In paralel, desfasoara o intensa activitate artistica, atat in plan literar, cat si in spatiul artelor plastice. Picturile (Soulscapes) si meditatiile vizuale pe care le creeaza au menirea de a facilita procesul de transformare pozitiva a celor cu care lucreaza. Cartile sale (The Gift of Now, Sub Pomul de scortisoara, Cum traversezi un curcubeu, Conversatii cu tine), aparute la Editura Herald in colectia Arta Schimbarii, sunt ghiduri de reflectie si de practica pentru dezvoltare umana.

Informaţii în completare