Calendar Evenimente

MINDFULNESS DAY
Luni, 12 Septembrie 2011, 07:00 - 21:30

Fii prezent in Prezent!

 

 

 

12  septembrie este o zi dedicata atentiei si prezentei in tot ceea ce facem!

Va invitam la Centru pentru a marca aceasta zi printr-un program dedicat practicarii si dezvoltarii „mindfulness” si sa ne alaturam eforturilor comunitatii internationale care celebreaza „Mindfulness Day” in toate colturile lumii!

 

Cei ce doresc sa afle mai multe despre acest eveniment global, pot accesa site-ul manifestarii la: www.dayofmindfulness.com

 


Ce inţelegem prin “mindfulness”?
Termenul de “mindfulness” se refera la a practica dezvoltarea prezentei in toate aspectele vietii noastre – fie ca lucram, conducem masina sau luam masa cu familia. Starea de prezenta calma si constanta sunt scopul si efectul practicii “mindfulness”.

 

 

PROGRAMUL CENTRULUI pentru LUNI, 12 septembrie 2011

 

1. MEDITATIE, intre orele 07:00 - 17:00 (sala de meditatie de la demisol)

 

Centrul este deschis celor care doresc sa mediteze, incepand cu ora 7 dimineata, in segmente de cate 1h si 45min, in care sesiunile de meditatie asezata vor fi intercalate cu sesiuni de meditatie in miscare, precum si scurte pauze. Linistea si respectul practicii meditatiei sunt importante, drept urmare accesul in cadrul Centrului fiind posibil doar in urmatoarele intervale orare:

06:45 - 07:00; 8:45:09:00; 10:45 - 11:00; 12:45:13:00 si 14:45 - 15:00. Intrarea este libera, insa donatiile pentru Centru sunt intotdeauna binevenite!

Orar sesiuni meditatie:

06:45 – 08:30
08:45 – 10:30    
10:45 – 12:30    
12:45 – 14:30     
14:45 – 16:45  
   

 

 

2. "MINDFULNESS si MEDITATIE pentru SCEPTICI" - Conferinta sustinuta de Daniela Andreescu, intre orele 17:30 - 18:45 (sala de conferinte de la parter)

 

 

 

Din ce in ce mai multe cercetari din domeniul neurostiitei si medicinei se incep sa para a confirma in ce fel practici contemplative precum meditatia, si aspecte ale invataturilor traditiei Budiste, sunt modalitati prin care omul, independent de religia de care apartine sau calea spirituala pe care o urmeaza, isi poate creste calitatea vietii mental-emotionale si mentine o buna stare de sanatate. Cum? Controland si folosind mintea, gestionand relatia minte-corp. Nu credeti?


Pe aceasta tema, Daniela Andreescu, Coach, va va insoti - printr-o scurta prezentare a unor rezultate recente din lumea stiintei, prin cateva exercitii practice si o sesiune interactiva de intrebari si raspunsuri - in a explora si a descoperi, fiecare pentru sine, perspective noi de a privi tehnicile de meditatie si de dirijare a atentiei extinse, atat prin prisma stiintei cat si a spiritualitatii.
In ce scop? Pentru ca fiecare, daca va dori, sa poata face alegeri mai constiente, in viata de zi cu zi, despre felul in care vrea sa traiasca.

Intrarea este libera, insa donatiile pentru Centru sunt intotdeauna binevenite!

 

 

3. GOOD COMPANY "Intalniri cu Oameni Remarcabili" - Venerabilul JAMPA LUNGTOG. Tema discutiei: MINDFULNESS - Cum sa fim prezenti, in Prezent, intre orele 19:30 - 21:30 (sala de conferinte de la parter)

 

 

Suntem foarte bucurosi sa va anuntam o noua intalnire cu Venerabilul Jampa Lungtog in cadrul grupului Good Company si a seriei “Intalniri cu Oameni Remarcabili”. Va invitam sa petrecem o seara de invatatura intr-o atmosfera intima, in care cu blandetea, umorul si viziunea sa clara despre viata obisnuita Jampa Lungtog ne va oferi raspunsuri la intrebarile noastre fierbinti in context spiritual. Vom aborda tema lunii septembrie - “Despre pacate, virtuti si moralitate”, combinata cu tema zilei “Mindfulness” pentru a primi claritate, spatiu si libertate in felul in care ne traim viata si pentru a stii cum putem crea mai multa armonie in relatia cu cei din jurul nostru.


Venerabilul JAMPA LUNGTOG este calugar buddhist de peste 30 ani si un om cu o experienta spirituala profunda, care daruieste catre semeni sai inspiratie catre o viata constienta, bunatate si intelepciune. Munca sa spirituala l-a condus alaturi de invatatori de seama ai secolului nostru precum Venerabilul GESHE RABTEN RINPOCHE, Maestrul GONSAR TULKU RINPOCHE si Sanctitatea Sa DALAI LAMA al XIV-lea.

Sunteti invitati sa aduceti intrebari voastre personale legate de acest subiecte care va pot ajuta pe drumul de transformare si intelegere. Intrarea este libera, insa donatiile pentru Centru sunt intotdeauna binevenite!

 

4. Alatura-te campaniei pe Facebook!
Haideti sa impartasim spiritul prezentei si atentiei cu prietenii nostri. In ziua de 12 septembrie va propunem sa postati pe profilurile de Facebook citate si ganduri despre „mindfulness”!

 

 

CITATE despre MINDFULNESS SI MEDITATIE:

  • Whatever forms of meditation you practice, the most important point is to apply mindfulness continuously, and make a sustained effort. It is unrealistic to expect results from meditation within a short period of time. What is required is continuous sustained effort. (Dalai Lama)

Indiferent de forma de meditatie pe care o practicati, cel mai important este sa aplicati prezenta si constientizarea in mod continuu, si sa faceti un effort sustinut. Este nerealist sa asteptati rezultate de la meditatie intr-o perioada scurta de timp. Ceea ce este necesar este efortul continuu si sustinut. (Dalai Lama)

  • When we recognize and become grounded in awareness, the “wind” of emotion may still blow. But instead of being carried away by the wind, we turn our attention inward, watching the shifts and changes with the intention of becoming familiar with that aspect of consciousness that recognizes Oh, this is what I’m feeling, this is what I’m thinking. As we do so, a bit of space opens up within us. With practice, that space—which is the mind’s natural clarity—begins to expand and settle. (Yongey Mingyur Rinpoche)

Cand descoperim atentia si devenim stabili în privinta ei, “vantul” emoţiilor poate inca sa mai sufle. Dar, in loc sa fim luati de vant, ne indreptam atentia in interiorul nostrum, observand transformarile si schimbarile, cu intentia de a ne familiarize cu acel aspect al constiintei care recunoaste ca “Oh, asta este ceea ce simt, asta este ceea ce gandesc”. Pe masura ce facem acest lucru, un spatiu se deschide in interiorul nostru. Practicand, acel spatiu – care este, de fapt, claritatea naturala a mintii – incepe sa se extinda si sa se aseze. (Yongey Mingyur Rinpoche)

  • The most precious gift we can offer others is our presence. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers. (Thich Nhat Hanh)

Cel mai de pret dar pe care il putem oferi celorlalti esre prezenta noastra. Cand ii cuprindem cu atentie si constientizare pe cei pe care ii iubim, ei vor inflori. (Thich Nhat Hanh)

  • Meditation isn't really about getting rid of thoughts; it's about changing the pattern of grasping on to things, which in our everyday experience is our thoughts. (Pema Chodron)

Meditatia nu inseamna a scapa de ganduri, ci, mai degraba, a schimba obiceiul de a ne agata de lucruri, care, în experienta noastra de zi cu zi, sunt ganduri. (Pema Chodron)

  • "We need to encourage an attitude of constant questioning, which is a genuine part of our potential as students. If students were required to drop their questions, that would create armies of zombies- rows of jellyfish... The questioning mind is absolutely necessary."

Este necesar sa încurajam o atitudine continua cercetare, care este o parte naturala a potentialului nostru in studiul Dharmei. Daca studentilot li s-ar cere sa renunte la intrebari, atunci acestia ar deveni o armata de zombi, de meduze. Mintea iscoditoare este absolut necesara.

  • Meditation practice isn't about trying to throw ourselves away or become something better. It's about befriending who we are already. (Pema Chodron)

Meditatia nu inseamna sa ne descotorosim de noi insine sau sa devenim ceva mai bun. Inseamna sa ne imprietenim cu ceea ce suntem deja. (Pema Chodron)

  • Generosity is another quality which, like patience, letting go, non-judging, and trust, provides a solid foundation for mindfulness practice. You might experiment with using the cultivation of generosity as a vehicle for deep self-observation and inquiry as well as an exercise in giving. A good place to start is with yourself. See if you can give yourself gifts that may be true blessings, such as self-acceptance, or some time each day with no purpose. Practice feeling deserving enough to accept these gifts without obligation-to simply receive from yourself, and from the universe. (John Kabat-Zinn)

 

RESURSE ONLINE:

Mindfulness in plain English (carte): http://www.buddhanet.net/budsas/ebud/mfneng/mind0.htm
Citate si povesti: http://www.wisdomcommons.org/
Mindfulness & stiinta http://www.mindfulnet.org/
Practica mindfulness:
Thich Nhat http://eiab.eu/
Altele:www.wildmind.org
Stillness buddy software https://stillnessbuddy.com/

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness
Contact : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Contributie :  

Intrarea libera, insa donatiile pentru Centru sunt binevenite!


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare