Ne-am întrebat de generații ce ne face pe noi, oamenii atât de speciali. Identitatea noastră a rămas un mister, atât individuală cât și colectivă. Viețile noastre sunt prea scurte și tumultoase. Ca ființe umane, suntem prinși în timp, atât în trecut cât și în viitor. Astfel, ne întrebăm ce putem face? Cum putem să ne îmbunătățim calitățile? Cum putem să ne eliberăm de ignoranță, aviditate și mânie? Ce fel de scop putem avea într-adevăr? Decât să ne concentrăm asupra imposibilului, putem face ceva pentru a ne elibera: pentru că o putem atinge, o putem vedea și putem să îi determinăm cursul. Simplitatea și claritatea meditației Zen ne oferă o cale pentru a ne elibera.
Răspunsul la aceste întrebări le vom explora alături de venerabilul Chong An Sunim, în cadrul conferinței „Mintea și oglindirea acesteia: ce este atât de special la noi, oamenii?”, prezent deja pentru a doua oară la Centrul Seeds For Happiness.
Despre CHONG AN SUNIM
Chong An Sunim a început să practice buddhismul zen în 1990, a devenit călugăr în 1994 și a petrecut următorii șase ani alături de maestrul zen Seung Sahn, în Coreea, la Centrul Internațional de Zen din Seoul. În 1999, a fost autorizat de către maestrul său să predea învățăturile buddhiste. Începând cu anii 2000, a predat învățături în SUA, Corea, Singapore, Malaezia, precum și în Marea Britanie, Austria, Cehia, Norvegia, Suedia, Polonia și Rusia. Între anii 2003 și 2010 a lucrat la planul și construcția templului Won Kwang Sa (Templul Luminii Originale) din Ungaria, în stil tradițional coreean, unde activează ca abate. Acest templu este un loc permanent de practică, unde vizitatorii din toate țările sunt bineveniți oricând pentru a explora împreună întrebarea, „ce sunt eu?”. Cele mai cunoscute publicații ale sale sunt cărțile: „Albina și florile”, „Oglinda Minții”, „O minte, o șansă”.
Detalii prelegere și practică:
În prima zi, vom asista împreună la o prelegere despre identitatea noastră, despre minte și cum crează ea ceea ce numim „realitate”, despre meditația zen și beneficiile acesteia în vederea atingerii unui fel anume al minții, numit în zen „don't know mind”. Apoi urmează o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia aveți ocazia de a pune orice fel de întrebări legate de practica spirituală și de problemele cu care vă confruntați în fiecare zi în drumul vostru spiritual.
Ziua următoare, cei care simt că învățăturile sunt relevante pentru ei vor avea ocazia să experimenteze câteva ore de practică autentică zen (meditație zen și interviu privat bazat pe koan-uri). Este și o nouă oportunitate de a pune întrebări și de a vorbi în privat cu venerabilul Chong An Sunim.
Locații:
Sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 19:00, prelegere la Centrul Seeds For Happiness, Str. Fabrica de chibrituri, nr. 16, lângă Parcul Carol, București.
Duminică, 26 aprilie 2015, de la ora 09:00, câteva ore de practică la Centrul Anahata, imediat lângă Centrul Seeds for Happiness, intrarea din stânga.
Contribuție
Participarea la ambele evenimente este gratuită, însă sugerăm o donație de 50 ron, în limita posibilităților fiecăruia. Întreaga sumă strânsă din donații este folosită pentru întreținerea templului Won Kwang Sa din Ungaria. La eveniment sunt așteptați să participe oameni de orice vârstă, indiferent de orientările religioase ale fiecăruia.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm apelați 0731.717519 (Iulia Moisei).
|